15.08.2020

Lasten suusta

Päivän mittaan lapsille sattuu ja tapahtuu kaikenlaista, niin päivähoidossa kuin kotonakin. Lapsen oivallukset, elämänviisaudet ja lausahdukset arkipäivän tapahtumista ja ympäröivästä maailmasta voivat olla riemukkaita, hellyttäviä tai oivaltavia.

Kerro meille parhaat lasten suusta -juttusi alla olevalla lomakkeella:
 

Nimi:

Paikkakunta:


Lasten suusta -viestini:


Roskapostisuojaus:Paljonko on kahdeksan plus kolme?
(Pakollinen, Vastaa numeroin)


Lasten suusta -jutut:


Päiväkodin johtajalla oli kaulassaan iso kaulakoru, jossa oli keskellä värikäs kivi. 4-vuotias poika tokaisi päiväkodin johtajalle: "Miksi sinulla on tuommoinen heijastin kaulassa?"

Auttaessani 4-vuotiaalle pojalle sukkahousuja jalkaan, sanoin: "Sukkahousut jalkaan, uusi päivä alkaa, heippa ja soitellaan." Tähän poika: "Voitko oottaa, että kasvan isoksi ja saan puhelimen, sitten voidaan soitella?"

Lapsi kertoi kaverilleen iloisena muutosta uuteen kotiin. Hän kertoi saaneensa siskonsa kanssa kerrossängyn ja ylpeili nukkuvansa yläsängyssä. Kaveri kuunteli hämmentyneenä ja vastasi: "Meidän kotona on kylläkin vain alasänkyjä".

"Torstai on kyllä minusta sellainen päivä, että se on turha. Voisiko sen poistaa viikosta kokonaan?" kyseli poika 6-vuotta.

Luin lapsen kanssa eläinkirjaa ja lehmä-kohdassa kerroin lapselle, että lehmästä tulee maitoa. Tähän hän totesi: "Eipäs kun maito tulee keittiöstä."

Lapsi oli saanut kuulla äidiltään, että saa pikkusiskon tai -veljen. "Onkohan isä tietoinen tästä hankinnasta?" oli lapsen ensimmäinen kommentti.

 

 

Sivu on tulostettu www.superliitto.fi -verkkopalvelusta
URL: http://www.turvallinenlapsuus.fi/fi/Lasten%20suusta/

© Super